BOSNA Logistics

 
 
Multimodal Transport
Multimodal Transport

SYNCHROMODAL TRANSPORT

Het verkrijgen van de beste transittijdrouting is niet hetzelfde als het krijgen van de beste totale verzendkosten. Het is soms beter om een combinatie van verschillende vervoerders te gebruiken om de beste totale verzendkosten voor deur tot deur bewegingen te bereiken. Het vereist echter meer logistieke coördinatie en praktische betrokkenheid. Het gebruik van een enkele transportmodaliteit om een beweging van deur tot deur te bieden, kan de beste route bereiken. Het vereist minder logistieke coördinatie en papierwerk.
Het voordeel van zowel intermodaal als multimodaal transport wordt gegeven door de meest efficiënte combinatie van meerdere transportmodaliteiten en optimalisering van doorlooptijden, verlaging van voorraadkosten en beheersing van het niveau van vrachtkosten. Deze combinatie resulteert in een verhoogde duurzaamheid van het milieu, waardoor de koolstofvoetafdruk van het transport wordt verminderd.
Voordelen van multimodaal transport hangen samen met:
a) Efficiëntie van het volgen van zendingen, in staat om met één transporteur van deur tot deur af te leveren; 
b) toegang tot afgelegen delen van de wereld met verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de verplaatsing met één vervoerder;
c) efficiëntie in levertijd;
d) minimalisering van logistieke coördinatiekosten van een verlader.